15.09.2021, 18:36

Карта храмів та чат зі священником: ПЦУ запустила мобільний додаток для своїх вірян

Марина Началова | Всі новини автора

Православна Церква України запустила власний мобільний застосунок «Моя Церква», у якому є календар свят, молитовник, карта храмів ПЦУ, а також можна поспілкуватися онлайн зі священником.

У прес-службі ПЦУ зазначили, що це - ще один місток взаємодії та духовного спілкування з вірянами, передає Час Пік.

Сьогодні в приміщенні Київської православної богословської академії відбулась презентація застосунку. Її, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, провів речник Київської Митрополії Православної Церкви України архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

У першому релізі застосунку «Моя Церква» подано інформацію, яка є найбільш затребуваною у вірян: актуальні новини ПЦУ, молитовник, православний церковний календар, карта храмів ПЦУ – наразі в додатку понад 4500 храмів, і база поповнюється. Особистий кабінет дозволяє персоналізувати застосунок, а для тих, хто хоче поспілкуватися на теми духовного життя, є прямий онлайн-чат зі священником.

«На основі цього застосунку Церква в майбутньому планує розвивати свою присутність в цифровому просторі, – зазначив архієпископ Євстратій. – Перший реліз носить тестовий характер, ми прагнемо почути вірних, яку інформацію про Церкву та від Церкви вони хотіли б мати в своєму смартфоні. Однак спілкування через додаток, як і всяке віртуальне спілкування, не може і не буде заміняти для вірних особисте спілкування зі священиком, молитву в храмі та участь в богослужінні й таїнствах».

Застосунок «Моя Церква» доступний до завантажування на Google Play та App Store.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: