18.09.2021, 22:13

В Україні хочуть заборонити затребуваний продукт, який їсть кожен

пальмовое масло

В Україні збираються заборонити рослинну олію, а саме - пальмову. Парламент готовий до розгляду проєкту закону № 6068, який передбачає заборону на використання пальмової олії у вітчизняній харчовій промисловості.

Головна причина такого кроку - шкода, яку завдає пальмова олія організму, передає Час Пік з посиланням на інформацію українських ЗМІ.

Відзначається, що з 2015 року стався різкий стрибок у споживанні цього продукту. Обсяг імпорту зріс до 200 тисяч тон на рік.

Чому ж пальмова мало так щедро використовується в Україні, незважаючи на шкоду? Все дуже просто. Вона значно дешевше соняшникової.

У лютому поточного року був зареєстрований ще один проєкт закону, який також забороняє використання продукту (№5148 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, споживаних дітьми").

Якщо обидві ініціативи підтримає парламент, пальмова олія не буде використовуватися в молочних продуктах, в кондитерських виробах, в дитячому харчуванні, шоколаді, морозиві тощо.

Читайте також: В українських супермаркетах виявили небезпечний для життя напій: як він виглядає

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк