21.09.2021, 18:20

Вихідних може стати менше: В Україні пропонують відмовитися від переносу деяких неробочих днів

Марина Началова | Всі новини автора

Розроблений Інститутом національної пам'яті законопроєкт передбачає, що перенесення неробочого дня, якщо свято припадає на вихідний, відбуватися не буде (за деякими винятками).

Міністерство культури та інформаційної політики України пропонує до громадського обговорення ]]>законопроєкт ]]>"Про свята, пам’ятні дати і скорботні дні", передає Час Пік.

Метою документу є визначення переліку державних та інших свят, пам’ятних дат і скорботних днів в Україні, які мають загальнодержавне значення, визначення їх категорій, порядку встановлення та особливостей відзначення.

Законопроєктом зокрема пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України, передбачивши, що якщо державне свято, яке є неробочим днем, збігається з вихідним днем, вихідний день на наступний після державного свята день не переноситься. Однак перенесення вихідного дня пропонується залишити щодо деяких традиційних свят: Різдва Христового за юліанським календарем, Світлого Христового Воскресіння (Великодня) за юліанським календарем, Дня Святої Трійці за юліанським календарем, Різдва Христового за григоріанським календарем та Нового року.

Нагадаємо, в Україні пропонується встановити офіційний вихідний у День Української Державності 28 липня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк