26.09.2021, 12:02

В Україні оголошено штормове попередження: які регіони під загрозою

Ольга Романец | Всі новини автора
погода

Погода в Україні сьогодні, 26 вересня, може погіршитися. На сході, півдні та в центральній частині країни оголошено штормове попередження. Швидкість вітру сягатиме 20 м/с.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, передає Час Пік.

Так, у східних, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях очікуються пориви вітру 15-20 метрів на секунду.

"За даними Укргідрометцентру, 26 вересня у східних, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях пориви вітру 15-20 м/с (перший рівень небезпеки, жовтий)", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Крім того, рятувальники повідомляють, що 26 вересня на р. Західний Буг біля м. Кам'янка-Бузька (Львівська обл.) очікується підйом рівня води на 0,1 - 0,3 м над рівнем на 8 год. 24 вересня, з подальшим затопленням заплави (перший рівень небезпеки - жовтий).

Нагадаємо, в період з 24 вересня по 7 жовтня метеорологи прогнозують зміну синоптичної картини в Україні. Так, стовпчики термометрів почнуть підніматися вгору і Україну накриє хвиля потепління.

Читайте також: В Україні зібрали новий автомобіль: як він виглядає (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: