28.09.2021, 14:53

МОЗ розширило список ліків, вартість яких відшкодовується з бюджету

Ольга Романец | Всі новини автора
лекарства

Міністерство охорони здоров'я додало до списку ліків, витрати на які відшкодовуються з бюджету, препарати на лікування нецукрового діабету, розладів поведінки та психіки.

Про це повідомляється прес-служба відомства, передає Час Пік.

"З 1 жовтня препарати лікування діабету і типу, нецукрового діабету, розладів поведінки і психіки, а також епілепсії будуть додані в програму "Доступні ліки". Тобто пацієнти, які мають ці захворювання, зможуть отримувати необхідні ліки в аптеках безкоштовно або з доплатою", - повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комарида.

Зазначається, що аптекам вартість цих ліків компенсуватиме держава. Відшкодування вартості доданих препаратів здійснює Національна служба охорони здоров'я.

"Препарати будуть виписуватися і відпускатися за електронним рецептом, що дозволить уникнути нераціонального призначення препаратів і посилити контроль за їх відпусткою з аптек", - зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, згідно з даними, чотири області Укаїни знаходяться в "помаранчевій зоні" епідемічної небезпеки згідно з показниками захворюваності COVID-19: Донецька, Тернопільська, Черкаська та Чернівецька.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: