12.10.2021, 20:45

100 днів ринку землі: скільки сьогодні коштує гектар в Україні

комбайн

Процес ціноутворення на ринку землі в Україні рухається планомірно. За сто днів ціни помітно зросли. 

Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України, передає Час Пік. 

За інформацією глави відомства Романа Лещенка, на сьогоднішній день в середньому гектар землі коштує близько 44 тисяч гривень. 

"Якщо брати загальну цифру всіх транзакцій по землях с/г призначення, то середня вартість за 1 га станом на 9 жовтня становить 43 879 грн. Але для того, щоб показати детальну аналітику, ми розмежували середню вартість за 1 га для ведення товарного с/г виробництва та особистого селянського господарства. У першому випадку вартість становить 32 тисячі, у другому - 33 тисячі", - повідомив міністр. 

Він зазначив, що процес ціноутворення рухається планомірно. За 100 днів відзначається динаміка зростання цін. Разом з тим, в різних регіонах за гектар заплатити доведеться різну суму, що впливає на визначення середньої ціни по країні. 

"Безумовно, у нас в показниках, наприклад, Київська область, де середня ціна становила 240 тисяч грн/га. Це земля, яка не використовується для с/г потреб. Це абсолютно нормально, тому що місто Київ і навколишні території є визначальними у формуванні вартості земель не під с/г цілі", - додав Лещенко. 

Читайте також: "Жодних проблем": у Зеленського відреагували на введення режиму НС в регіонах через брак газу та високі тарифи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк