15.10.2021, 12:54

Військовий корабель, що зазнав лиха в Чорному морі, повернувся до Одеси

Ольга Романец | Всі новини автора
корабль

Корабель Військово-морських сил, який отримав пошкодження під час виконання завдання в Чорному морі, повернувся в пункт базування в Одесі.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України, передає Час Пік.

Корабель ВМС ЗС України, що зазнав лиха в акваторії Чорного моря, повернувся до Одеси, на місце постійної дислокації. У повідомленні відзначили професіоналізм і хорошу підготовку українських моряків, проявлені під час проведення рятувальної операції. Незважаючи на складні погодні умови, команда корабля своєчасно локалізувала аварійне місце, завдяки чому судно не було затоплено.

Ще одним важливим фактором, завдяки якому вдалося уникнути повне затоплення судна, згадується і нещодавно проведений ремонт. До цього військовий корабель не ремонтувався більше 30-ти років.

Крім особового складу, в міністерстві також відзначили професійні дії морської авіації, яка здійснювала евакуацію і транспортування аварійно-рятувального майна.

У відомстві повідомили, що корабель повернеться до виконання своїх завдань вже найближчим часом, а також подякували всім учасникам рятувальної операції.

Читайте також: Зеленський закликав НАТО збільшити присутність у Чорному морі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк