17.10.2021, 15:48

В Україні одна область залишається в "червоній" зоні карантину, 16 - в "помаранчевій"

Ольга Романец | Всі новини автора
карантин

Станом на неділю, 17 жовтня, 16 областей України перебувають у "помаранчевій" зоні карантину. У той же час ще одна - Херсонська - знаходиться в "червоній" зоні.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я України, передає Час Пік.

Так, до "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки віднесли: Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Київську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Харківську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Всі ці регіони опинилися в "помаранчевій" зоні за перевищення показників захворюваності на COVID-19 і госпіталізацій.

Зокрема, рівень захворюваності COVID-19 по Україні зараз становить 473 на 100 тисяч населення (при нормі менше 75). Найгірша ситуація спостерігається в Луганській області, (924 на 100 тисяч населення) та Чернівецькій області (858). По Києву цей показник становить 284 на 100 тисяч населення.

Рівень госпіталізацій перевищено в 16 областях (при нормі менше 60 на 100 тисяч населення). Найгірша ситуація - у Херсонській, Харківській та Донецькій областях.

Показник завантаженості ліжок з киснем перевищено в семи областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській та Херсонській.

Всі інші області України знаходяться в "жовтій" зоні карантину. У той же час жоден регіон не відповідає показникам "зеленої" зони.

Читайте також: Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк