28.10.2021, 15:52

Україна приєднається до глобальної ініціативи зі скорочення викидів метану

выбросы метена

Український уряд схвалив листи про участь у глобальній ініціативі зі скорочення викидів метану. 

Рішення про приєднання до ініціативи Global Methane Pledge було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 28 жовтня, передає Час Пік. 

У пояснювальній записці до проєкту наголошується, що схвалені урядом листи будуть направлені віце-президенту Європейської комісії з питань Зеленого курсу Франсу Тіммермансу та спецпосланцю з питань клімату США Джону Керрі щодо участі України в ініціативі, яка буде офіційно представлена на конференції сторін Паризької угоди.

За словами ініціаторів проєкту, Європейський союз, США і ще 32 країни вже підтримали ініціативу. Зокрема, до неї приєдналися Канада, Аргентина, Гана, Індонезія, Ірак, Італія, Мексика, Великобританія. Ці країни є ключовими емітентами метану у світі.

В цілому, Україна зобов'язується скоротити глобальні викиди метану до 2030 року, щонайменше, на 30% від рівня 2020 року. Дана мета є спільною для всіх країн, які підтримують ініціативу Global Methane Pledge. 

У проєкті зазначається, що основними джерелами викидів метану є:

  • сільське господарство (40%);
  • викопне паливо (35%);
  • відходи (20%).

Переробка і розподіл нафти та газу становлять 23%. Однак в уряді впевнені, що скоротити викид метену в нафтогазовому секторі за наявних технологій можна до 7%. 

Читайте також: В Україні вже в 2023 році можуть потрапити під заборону ватяні палички та одноразовий посуд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: