12.11.2021, 18:18

Україна висловила готовність допомогти Польщі у вирішенні проблеми з мігрантами

мигранты

У п'ятницю, 12 листопада, глава МВС України Денис Монастирський провів телефонну розмову з польським колегою Маріушем Камінським, в ході якої  обговорювалося питання міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомила прес-служба МВС, передає Час Пік.

Монастирський висловив сподівання, що до вирішення кризи вдасться прийти "мирним та цивілізованим шляхом", а також запевнив у підтримці польського уряду.

"Вже завтра розпочне роботу на ділянці українсько-польського кордону координаційна група з офіцерів-прикордонників та нацгвардійців. Її діяльність полягатиме в обміні оперативними та розвідувальними даними, а також досвідом реагування польських прикордонників, ознайомлення з тактикою дій мігрантів та координуючих їх сил. У період міграційної кризи міністри внутрішніх справ України та Польщі щотижня проводитимуть наради в телефонному режимі", - зазначили у відомстві.

Монастирський підкреслив, що Україна готова оперативно розглянути будь-який запит польської сторони про надання допомоги у вирішенні міграційної кризи на кордоні.

У свою чергу, Камінський запевнив, що Україна залишиться в "зеленій" зоні для поїздок.

Читайте також: У ЗСУ повідомили, скільки російських кадрових військових воює на боці ОРДЛО проти України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк