18.11.2021, 21:36

Прикидалися туристами: українські прикордонники затримали 15 мігрантів з Білорусі

пограничники

У четвер, 18 листопада, при спробі перетнути кордон України були затримані 15 громадян з Близького Сходу. Вони прикинулися "туристами".

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби, передає Час Пік.

"Державна прикордонна служба України запобігла спробі іноземних громадян з Близького Сходу потрапити в Україну з Республіки Білорусь. З більш ніж вигаданою метою поїздки сьогодні вони намагалися перетнути кордон у пункті пропуску в Чернігівській області", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники уточнили, що іноземці прибули в прикордонний пункт на рейсовому автобусі з Мінська, а під час огляду заявили, що в Україну прямують з метою туризму.

"Проте в ході додаткової перевірки охоронці кордону з'ясували, що іноземці, серед яких чотири підлітки, кілька тижнів тому прилетіли в столицю Білорусі і відразу ж попрямували в Гродненську область", - зазначили в Держприкордонслужбі.

За словами "туристів", вони подивилися "пам'ятки" на заході Білорусі, а тепер хочуть відвідати Львівську область.

"Мандрівники запевняли, що в нашій країні їх найбільше цікавлять види Львівської області. Саме зі Львова вони, здавалося б, планували повернутися додому. Однак такий туристичний маршрут не переконав правоохоронців і не став підставою для підтвердження мети їх подорожі", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі додали, що у більшості іноземців паспорти були видані в один час - у вересні-жовтні 2021 року. В цілому, в межі України їх не пропустили.

Читайте також: Близько 400 громадян Іраку повернулися евакуаційним рейсом додому з Білорусі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк