27.11.2021, 17:23

Померла екс-міністр науки і освіти України Любомира Мандзій

мандзий

У суботу, 27 листопада, після тяжкої хвороби пішла з життя Любомира Мандзій. У минулому вона обіймала посаду тимчасово виконуючої обов'язки міністра освіти і науки України.

Про смерть Мандзій повідомив у Facebook мер Львова Андрій Садовий, передає Час Пік.

"Після тяжкої хвороби відійшла у вічність український педагог Любомира Мандзій. Любомира була дуже потужним професіоналом, таких людей називають світочами науки", - написав він.

Відомо, що Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року в селі Опака Дрогобицького району Львівської області. У 1995 році закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю "Географія".

З 1998 по 2001 рік здобувала спеціальність "Політичні інститути і процеси", навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2003 році захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук, а в 2008 - отримала вчене звання доцента.

Кар'єра Мандзій розвивалася стрімко. З 2016 по 2019 рік вона працювала директором Департаменту освіти і науки Львівської ОДА. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

11 вересня 2019 року Мандзій отримала посаду заступника міністра освіти і науки України Ганни Новосад. У березні 2020 року була призначена тимчасово виконуючою обов'язки міністра освіти і науки.

Читайте також: Пішов з життя колишній мер Києва Олександр Омельченко

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: