07.12.2021, 20:17

Стало відомо, коли в Україні запустять бустерну вакцинацію від коронавірусу

вакцинация

Міністерство охорони здоров'я України планує введення бустерної вакцинації з середини січня 2022 року, що не пов'язано зі спалахом нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, депутат "Слуги народу" Михайло Радуцький у коментарі "Суспільному", передає Час Пік.

"Бустерну дозу МОЗ планує зробити з середини січня, по групах ризику дозволити третю бустерну дозу. Але це не пов'язано з "Омікроном", а просто третя бустерна доза", - заявив Радуцький.

На сьогоднішній день в Україні не виявлено жодного випадку зараження "Омікроном".

"Сьогодні є дані не дуже погані, на ніби "Омікрон", так, він дуже заразний, але не дає такого важкого перебігу хвороби, як давала "Дельта". Це ще не точні дані, щоб не було сприйнято як офіційне", - зазначив нардеп.

За його словами, МОЗ готується до нового спалаху COVID-19 в кінці зими. Очікується, що наступна хвиля не буде критичною.

"Сьогодні МОЗ готується до наступної хвилі. У нас вже сьогодні в 16 областях України понад 40 відсотків дорослого населення вакциновано двома дозами. Тому ми сподіваємося, що наступна хвиля, яка за всіма прогнозами почнеться в кінці зими - на початку весни, вже не буде такою критичною як зараз", - сказав Радуцький.

Читайте також: Вже п'ять українських банків погодилися виплачувати "тисячу Зеленського"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк