14.12.2021, 18:43

В РНБО дали прогноз щодо наступної хвилі COVID-19 в Україні

коронавирус

Чергова хвиля коронавірусу може захлеснути Україну в лютому. Крім того, очікується, що в країну проникне новий штам - "Омікрон".

Про це у вівторок, 14 грудня, під час брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Омікрон" прийде. Ми від цього нікуди не підемо. Він вже є на наших кордонах, в Туреччині і ближче до нас. Його не потрібно лякатися. Він може охоплювати більше людей, але його переносять набагато простіше і легше, ніж "Дельту", - сказав він.

Данілов підкреслив, що найважливішим фактором є вакцинація: в країні були періоди, коли в день щеплення робили до 280 тисяч осіб, проте цього мало.

"Нам потрібно виходити на 300-400 тисяч. Більш того, ми наполягаємо, що нам потрібно вводити бустерну дозу. Починати потрібно з літніх людей і пропонувати людям, щоб вони йшли втретє вакцинуватися", - додав секретар РНБО.

За словами Данілова, якщо рівень вакцинації в Україні досягне 80% - нові спалахи будуть проходити значно простіше.

"З 15-20 лютого ми можемо отримати початок наступної хвилі. Для того щоб її не було, нам потрібно вакцинуватися. Те, що буде ще одна хвиля, ми в цьому впевнені. Інша справа, наскільки суспільство буде усвідомлено для того, щоб провакцинуватися і підійти дуже спокійно до цих речей. Але це прогноз, все залежить від того, як будуть поводитися наші громадяни", - підсумував Данілов.

Читайте також: Тисячу гривень за вакцинацію дозволять витратити на ліки, але не всім

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк