20.12.2021, 21:28

Зеленський відповів на петицію про скасування "обов'язкової" вакцинації та карантину

Ольга Романец | Всі новини автора
петиция

Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування карантину і "примусової" вакцинації від коронавірусу, яка зібрала необхідну кількість підписів.

Про це повідомляє прес-служба офісу президента, передає Час Пік.

У відповіді президента наводяться всі норми законодавства, що регулюють вакцинацію населення проти інфекційних захворювань і введення урядом карантину.

"Виключно законами України визначаються основи охорони здоров'я (пункт 6 частини першої статті 92 Конституції України). Основами законодавства України Про охорону здоров'я встановлено обов'язок громадян України не тільки піклуватися про своє здоров'я і здоров'я дітей, а й не шкодити здоров'ю інших громадян, а також у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і щепитися (пункти "а" і "б" статті 10)", - наголошується у відповіді Зеленського.

Так, Законами України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (частина перша статті 12) та "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" (частина перша статті 27) передбачено обов'язковість профілактичних щеплень проти туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця та кору.

Також цими законами допускається обов'язкова вакцинація працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення інфекційних хвороб (частина друга статті 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", частина друга статті 27 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення").

Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб "передбачено, що тимчасово, на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, з урахуванням епідемічної ситуації можуть бути введені обмежувальні протиепідемічні заходи щодо фізичних осіб (пункт 23 розділу X "Прикінцеві положення").

У відповіді Зеленського зазначається, що всі протиепідемічні заходи під час пандемії коронавірусу в Україні здійснюються відповідно до закону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк