26.12.2021, 14:52

В Україні розробляють процедуру постановки на військовий облік онлайн

Ольга Романец | Всі новини автора
учет

В Україні планують розробили порядок взяття на військовий облік, який дозволить зробити це дистанційно. Це стосується як жінок, так і чоловіків.

Про це у Facebook повідомив головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний, передає Час Пік.

"Готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно і онлайн якомога більше процедур. Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце. Це стосується також і чоловіків - цифровізація повинна модернізувати військовий облік в цілому", - написав Залужний.

За його словами, протягом 2022 року всі процедури будуть "відкалібровані" таким чином, щоб процес постановки на облік був максимально комфортним. Головнокомандувач ЗСУ також повідомив про плани ввести перехідну норму, що стосується зборів військовозобов'язаних. Зокрема, до навчань жінок залучатимуть "виключно за бажанням".

"Із взяттям на військовий облік ніяких змін у житті українських жінок не буде! Єдине - Збройні сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні і можуть в крайньому випадку приєднатися до оборони держави", - підсумував Залужний.

Читайте також: Вагітних і жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік, - Міноборони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: