28.12.2021, 17:49

Послаблення карантину: під Новий рік усі регіони України стануть "жовтими"

Марина Началова | Всі новини автора

Прийнято рішення про скасування червоного рівня епідемічної небезпеки в останніх двох областях України.

З 30 грудня всі регіони України перебуватимуть на жовтому рівні епіднебезпеки, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає Час Пік.

У Волинській та Запорізькій областях з 30 грудня буде запроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки, про що було прийнято рішення на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 грудня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки на території Волинської та Запорізької областей", - повідомив у соцмережі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Згідно з новими правилами карантину, які почали діяти з 6 грудня, відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ - COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Нагадаємо, на нараді у президента повідомили, скільки грошей вже перераховано на "ковідну тисячу" і на що їх витрачають українці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк