11.01.2022, 16:39

У МЗС повідомили, як українцям допомагають повернутися з Казахстану

Марина Началова | Всі новини автора

Міністерство закордонних справ України взаємодіє із казахстанською владою та урядами іноземних держав задля захисту інтересів українців в Казахстані.

Про поточну ситуацію повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає Час Пік.

За його словами, близько 150 громадян звернулися до українського посольства про допомогу в поверненні на Батьківщину. Водночас, у зв’язку із поступовою стабілізацією безпекової ситуації частина співвітчизників повідомляє про зміни своїх планів і вирішує залишатися на території Казахстану.

Міжнародне авіасполучення із Нур-Султаном повністю відновлене за винятком деяких рейсів європейських авіакомпаній. На 13 і 16 січня заплановані регулярні рейси до Києва, якими можуть скористатися українці.

Відновлюється також транспортне сполучення, зокрема залізничне, між великими казахстанськими містами.

Українське посольство домовилося із казахстанською залізницею про можливість придбання групових квитків для громадян України, які висловлять бажання прибути до Нур-Султана для подальшого вильоту до Києва.

Дипломати також домовилися із авіакомпанією Air Astana про можливість безкоштовного перебронювання квитків на скасовані рейси із Алмати на нові рейси із Нур-Султана.

МЗС рекомендує українцям, які воліють скористатися цією опцією, завчасно перевіряти наявність місць і дати рейсів із Нур-Султана.

За інформацією казахстанської сторони, міжнародний аеропорт Астани також готовий до відновлення повноцінної роботи. Про точний час відкриття аеропорту буде повідомлено додатково.

Українців немає серед постраждалих або затриманих під час останніх подій в Казахстані.

Посольство України підтримує регулярний зв'язок із громадянами, буде продовжувати надавати їм консульську допомогу та інформувати про можливі шляхи виїзду з країни, повідомив Ніколенко.

Нагадаємо, 9 січня 33 українці прилетіли у Київ рейсовим літаком з Нур-Султана.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: