26.01.2022, 18:54

На офіційний сайт України здійснено кібератаку, - МЗС

Марина Началова | Всі новини автора

В ніч на 26 січня на офіційний сайт України Ukraine.ua здійснено кібератаку. Внаслідок атаки сайт протягом кількох годин був недоступний для користувачів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ, передає Час Пік.

Станом на 13.00 доступ до сайту відновлено, але робота з протидії наслідкам кібернападу триває. Фахівці МЗС України вживають усіх необхідних заходів для відновлення повноцінної стабільної роботи сайту. Найближчим часом все ще можливі тимчасові проблеми з доступом до ресурсу, зазначили у відомстві.

Офіційний сайт України Ukraine.ua запустили 14 січня 2021 року. Це портал для іноземних аудиторій про справжню сучасну Україну - креативну, динамічну, інноваційну, країну різноманіття та чаруючої природи, країну свободи та гідності, у якій тисячолітня історія та культура доповнені амбітним баченням майбутнього. 

Сьогодні сайт Ukraine.ua говорить сімома іноземними мовами - англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською та на івриті. Це допомагає представити сучасну Україну мільярдам людей по всьому світу.

Нагадаємо, 13-14 січня хакерських атак зазнали сайти низки державних органів України. Після цього у мережі з'явилася інформація про витік даних з порталу "Дія", які виставили на продаж на одному з форумів. Проте Кіберполіція заперечує факт витоку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: