11.02.2022, 09:39

Смертельна ДТП за участю кортежу Ярославського: Венедиктова взяла розслідування під особистий контроль

Александр Ярославский

Чоловік, який зізнався у скоєнні резонансного ДТП за участю автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського, бреше. Стосовно співробітників Нацполіції Харківської області та прокурорів Харківської обласної прокуратури проведуть розслідування.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюватиме Офіс генерального прокурора. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Справа на моєму особистому контролі.

Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено. Незапланований і поспішний від’їзд виглядає досить дивно", - написала Венедиктова.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Станіслава Перлина.

"До відповідальності за смерть людини буде притягнутий тільки той, хто був за кермом !

Щойно прийняв рішення про звільнення начальника поліції Харківскої області Станіслава Перліна.

Також буде розслідувано спробу фальсификації справи щодо ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського...

Через намагання приховати цей злочин та надання завідомо неправдивих показань, справа має бути передана до Головного слідчого управління Національної поліції для повного та об’єктивного розслідування", - написав Монастирський на своїй Facebook-сторінці.

Він додав, що причиною такого рішення стало те, що підозра за скоєння резонансної ДТП була складена на людину, яка сама заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельну ДТП. Однак, стало відомо, "що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці".

Нагадаємо, близько 22:55 9 лютого на трасі "Київ - Харків - Довжанський" у Харківській області автомобіль збив чоловіка. Жертва загинула від множинних переломів, травм життєво важливих органів та голови. У ЗМІ з'явилася інформація, що людину збив кортеж відомого українського бізнесмена, президента харківського футбольного клубу "Металіст" Олександра Ярославського.

Сам бізнесмен заявив, що під час ДТП він спав вдома, тому нічого не знає про аварію, в яку ймовірно потрапив його кортеж. Пізніше в ЗМІ повідомили, що Ярославський покинув територію України. У прес-службі бізнесмена підтвердили, що "у відповідності зі сформованим робочим графіком" Ярославський полетів до Лондона для зустрічі з сім'єю.

У поліції розповіли, що в рамках досудового розслідування провели санкціоновані судом обшуки в готелі та за місцем проживання харківського бізнесмена, а також за місцем проживання 50-річного водія, який зізнався у ДТП. Правоохоронці вилучили відео з камер спостереження, щоб з'ясувати, хто саме перебував за кермом Mersedes-Benz G63.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк