18.03.2022, 21:02

Російські окупанти прагнуть позбавити українців зв'язку, - Держспецзв'язку

связь

Російські окупанти прагнуть позбавити українців зв'язку. Проте українські оператори та провайдери продовжують працювати та роблять усе можливе, щоб жителі країни залишалися на зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба Держспецзв'язку України у Telegram, передає Час Пік.

"Окупант прагне українців позбавити звʼязку - це ще одна інформаційно-психологічна операція, яку проводить ворог з метою посіяти паніку, страх та поширити дезінформацію. Усе це потрібно ворогу для того, аби приховати інформацію про ганебну поразку, яку Збройні сили України завдають окупантам. Для цього ворог чинить диверсії на обʼєктах телекомунікаційної інфраструктури, здійснює авіаракетні удари та використовує засоби радіоелектронної боротьби. Україна має гідну відповідь і на ці дії орків", - йдеться в повідомленні.

Оператори та провайдери продовжують забезпечувати українців зв'язком усіма можливими силами. Так, у Мелітополі та Запоріжжі Vodafone за добу забезпечив покриття абонентів з 0% до 90%, у Чернігові покращилася ситуація з "Київстаром".

"Укртелеком" відновив надання інтернет-послуг у містах Генічеськ, Каланчака, Скадовськ, Асканія-Нова, смт Чаплинка, Іванівка та Нижні Сірогози в Херсонській області. У Запорізькій області компанія відновила надання послуг у місті Енергодар.

"Середня доступність районних вузлів зв'язку "Укртелеком" становить 80%. При цьому через пошкодження мережі в деяких областях цей показник низький, на Луганщині він на рівні 4%. У Чернігівській області послуги не надаються. Компанія працює над якнайшвидшим відновленням роботи мережі та наданням послуг", - зазначають у Держспецзв'язку.

Крім того, мобільний оператор "3Моб" надає всі послуги у роумінгу в мережі Vodafone Ukraine, голосові та СМС послуги у роумінгу в мережах lifecell та "Київстар".

Читайте також: На завтра з Луганщини заплановано евакуаційний поїзд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк