29.03.2022, 22:30

До Верховної Ради внесли законопроект про заборону Московського патріархату в Україні

Марина Началова | Всі новини автора

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про заборону Московського патріархату на території України.

Метою прийняття ]]>законопроекту ]]>є захист нацбезпеки та територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні.

Законопроект передбачає, що всю церковну власність РПЦ в Україні та релігійних організацій, у тому числі Київської митрополії Української православної церкви, протягом 48 годин від дня ухвалення цього закону мають інвентаризувати та націоналізувати.

Релігійні громади, монастирі та духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити своє підпорядкування протягом 14 днів.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра та інші архітектурні пам'ятники державного значення, що перебувають у власності або користуванні РПЦ, переходять у власність держави.

Також у Верховній Раді зареєстровано законопроекти про заборону проросійських партій, символів російського вторгнення та про покарання за виїзд за кордон військовозобов'язаних після 24 лютого.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк