27.04.2022, 16:59

Для українців, які постраждали від війни, запровадять додаткову грошову допомогу

выплаты

Мінсоцполітики разом із структурами Червоного Хреста запровадять додаткові грошові виплати для українців, які постраждали від війни.

Український уряд ухвалив рішення, згідно з яким Мінсоцполітики разом із Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України будуть запроваджені додаткові програми грошових виплат для найбільш уразливих груп з числа ВПО, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської ОДА у Facebook.

Так, право на виплату додаткової грошової допомоги будуть мати постраждалі від війни вразливі категорії населення, зокрема - з числа ВПО, відомості про які містяться в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб, а також з числа людей, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу "єДопомога" (edopomoga.gov.ua).

Приблизний загальний бюджет проєкту становитиме 2,4 млрд гривень. Виплата допомоги проводитиметься у розмірі 2500 гривень на місяць. Термін надання допомоги - один місяць, однак у разі збільшення фінансування термін може бути збільшений. При цьому можуть переглядатись критерії надання допомоги з урахуванням потреб.

Зазначається, що окремо звертатися за допомогою не потрібно. Також вона не залежатиме від того, які інші види допомоги людина отримує.

Розмір додаткової грошової допомоги, отриманої в рамках програми, не враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не оподатковується на доходи фізичних осіб.

Читайте також: Пенсіонери-переселенці зможуть отримати виплати у будь-якому відділенні "Укрпошти": що для цього потрібно зробити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк