03.05.2022, 10:25

"У Росії забули всі уроки Другої світової війни": Зеленський відреагував на антисемітські висловлювання Лаврова

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський відповів на антисемітські висловлювання міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Глава держави в новому зверненні наголосив, що заяви Лаврова перед роковинами перемоги над нацизмом означають, що найвищий дипломат Росії перекладає на єврейський народ провину за злочини нацистів, передає Час Пік.

"Як взагалі таке можна було сказати напередодні річниці перемоги над нацизмом? Ці слова означають, що найвищий дипломат Росії перекладає на єврейський народ провину за злочини нацистів. Немає слів.

Такий антисемітський випад їхнього міністра означає, що в керівництві Росії забули всі уроки Другої світової війни. А може, ніколи й не вчили цих уроків. Тому питання: чи залишиться посол Ізраїлю в Москві, знаючи таку їх позицію? Чи залишаться відносини з Росією (такими), як звичайно? Тому що слова російського міністра закордонних справ, "великого знавця" гітлеризму, невипадкові", - сказав Зеленський.

На висловлювання Лаврова раніше відреагував міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід. Він заявив, що російська сторона має вибачитися за слова глави свого МЗС: "Ми докладаємо всіх зусиль, щоб підтримувати добрі відносини з Росією, але є риса, і цього разу вона була пересічена. Російський уряд має вибачитися перед нами та перед єврейським народом".

Нагадаємо, що виправдовуючи необхідність "денацифікації" України, глава російського МЗС Сергій Лавров образив євреїв та порівняв президента Володимира Зеленського з Гітлером.

Читайте також: Росія готує вторгнення до Молдови - The Times

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: