05.05.2022, 16:38

ВПО зможуть отримати тимчасове житло: що потрібно знати

переселенцы

Внутрішньо переміщені українці, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій, зможуть претендувати на нове тимчасове житло.

Відповідну ]]>постанову №495]]> "Деякі заходи щодо формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб" ухвалив Кабінет міністрів 29 квітня, передає Час Пік.

Так, формування фонду відбуватиметься шляхом:

  • викупу (придбання) житла;
  • будівництва нового житла;
  • реконструкції наявних будинків та гуртожитків, а також переобладнання нежитлових приміщень у житлові;
  • передачі житла до комунальної чи державної власності.

Крім того, буде проведено капітальний ремонт об'єктів житлового фонду, у тому числі об'єктів соціального призначення. При цьому житлові приміщення з фонду не підлягатимуть приватизації, обміну та поділу, передачі їх у найм, використанню для вселення в них інших осіб.

Для ВПО встановлені так звані норми житлової площі: на одну людину повинно бути не менше 6 кв. м.

Насамперед, право на отримання житла матимуть багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність та особи пенсійного віку з числа тих, чиє житло було зруйновано або стало непридатним для проживання в результаті збройної агресії РФ.

Визначення осіб, яким будуть надані житлові приміщення із фонду, здійснюється уповноваженим органом за результатами нарахування балів за бальною системою оцінки потреби у житлі для ВПО, визначеної порядком формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання.

Читайте також: Переселенці в Україні отримають додатково по 2200 грн від ООН: хто може розраховувати на виплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк