11.05.2022, 19:50

Внаслідок військових дій без роботи залишилися близько 5 млн українців, - ООН

работа

Внаслідок повномасштабної війни, яку розв'язала РФ в Україні, понад 4,8 млн українців втратили роботу. У разі ескалації бойових дій ця цифра може збільшитися до 7 млн ​​осіб.

Про це свідчить ]]>доповідь]]> Міжнародної організації праці при ООН, передає Час Пік.

"Згідно з новим звітом Міжнародної організації праці (МОП), з початку російської агресії в Україні було втрачено близько 4,8 мільйона робочих місць. За оцінками дослідження, якщо бойові дії загостряться, втрати робочих місць зростуть до семи мільйонів людей. Проте, якщо бойові дії припиняться негайно, можливе швидке відновлення з поверненням 3,4 мільйона робочих місць. Це скоротить втрати робочих місць до 8,9%", - йдеться у прес-релізі.

Згідно з доповіддю, з 4,8 мільйона людей, які втратили роботу, 1,2 мільйона - біженці, які поїхали до сусідніх країн, а 3,6 мільйона - безробітні, які проживають в Україні.

Зазначається, що український уряд доклав значних зусиль для збереження працездатності національної системи соціального захисту, гарантуючи виплату допомоги, зокрема внутрішньо переміщеним особам, за рахунок використання цифрових технологій.

Читайте також: ВПО зможуть отримати тимчасове житло: що потрібно знати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк