26.05.2022, 21:17

Дефіцит солі скасовується?: Українські компанії знаходять альтернативи продукції "Артемсолі"

соль

Найбільший виробник солі в Україні - держпідприємство "Артемсіль" - припинив свою роботу через війну. Частину підприємства, що знаходиться у Соледарі Донецької області, зруйновано ворожими снарядами. Серед населення почалася паніка у зв'язку із можливим дефіцитом солі, проте магазини та інші виробники підготувалися.

Генеральний директор "Артемсолі" Віктор Юрін повідомив, що підприємство було зупинено ще у квітні, проте всі запаси готової продукції було вивезено, передає Час Пік із посиланням на Forbes.ua.

Один із покупців запасів - мережа супермаркетів АТБ. Мережа знайшла нових постачальників солі у Туреччині, тому з полиць АТБ продукт зникнути не повинен. Щоправда, імпортна саль коштуватиме дорожче.

Корпорація Fozy, до складу якої входять "Сільпо" та "Фора", також завозить імпортну сіль. Крім того, компанія з початку квітня почала купувати продукцію в іншого виробника солі - Дрогобицького солевиварювального заводу.

У Nestle, що виробляє приправи та соуси "Торчин", запевняють, що не буде проблем у переробників овочів. Компанія має кілька постачальників.

Переробники м'яса також не постраждають від зупинки "Артемсолі". СЕО компанії "Барком" Олег Баран розповів Forbes, що для виробництва використовується імпортна сіль. Проте проблеми можуть виникнути у виробників м'яса, вважає Баран, адже тваринники використовують сіль при вигодовуванні свиней.

Читайте також: Світу загрожує дефіцит цукру: один з найбільших постачальників обмежує експорт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк