03.06.2022, 17:37

З завтрашнього дня Україна почне постачати електроенергію до Молдови

электроэнергия

З суботи, 4 червня, Україна почне постачати електроенергію до Молдови. Український "Енергоатом" уклав експортний контракт із молдавською державною компанією Energocom.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому" у Facebook, передає Час Пік.

"ДП НАЕК "Енергоатом" - найбільший виробник електроенергії України - уклав експортний контракт з молдавською державною компанією Energocom. Згідно з домовленостями, "Енергоатом" планує в червні поставити до Молдови 85,2 тис. МВт-год електроенергії за ціною 77 доларів за 1 МВт-год", - йдеться у повідомленні.

Завдяки експорту "Енергоатом" отримає додаткове джерело для фінансування ПСО, яким здійснюється постачання електроенергії населенню.

"Енергоатом має великий потенціал для збільшення обсягів виробництва електричної енергії, тому її експорт до Молдови, а потім і до сусідніх країн ЄС є надзвичайно перспективним напрямком торгової діяльності компанії", - вважають в "Енергоатомі".

У Компанії зазначають, що український експорт посилить енергетичну безпеку Молдови, оскільки енергоспоживання країни значною мірою залежить від генерації на Молдовській ГРЕС, що належить РФ.

Читайте також: Євросоюз скасував усі мита та збори для українського експорту на рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк