18.06.2022, 17:22

Сума інфраструктурних збитків в Україні з початку війни перевищила 100 млрд доларів, - Шмигаль

шмыгаль

Сума збитків, завданих російською армією Україні, склала 104 млрд доларів. Внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено не менше 45 млн квадратних метрів житла, 656 лікарень, понад 1200 навчальних закладів, майже 25 тисяч кілометрів доріг, 300 мостів, 12 аеропортів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на британсько-українському інфраструктурному саміті, передає Час Пік із посиланням на урядовий портал.

За словами Шмигаля, наступного місяця уряд представить План відновлення України - United24. Вже зараз запрошують країни долучитися до його реалізації. Загальний розмір програми відновлення український уряд, міжнародні експерти, Європейська комісія оцінюють у 500-600 млрд євро.

"Ми робимо ставку на регіональний підхід, який передбачає опіку однієї з країн-партнерів над конкретним регіоном чи галуззю. Данія вже погодилася займатися відновленням Миколаївщини. Країни Балтії допоможуть відновлювати Житомирщину. Португалія відновлюватиме українські школи. І кожен в Україні знає, що Великобританія, як обіцяв прем'єр-міністр Борис Джонсон візьме участь у відновленні та розвитку Києва та Київської області", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Україна вже розпочала роботи з відновлення електроенергії, водопостачання, газопостачання, а також доріг, мостів та житла на звільнених територіях.

Читайте також: Пентагон оприлюднив повний список озброєння, наданого Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: