21.06.2022, 19:42

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 21 червня

всу

118-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України. 

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 21 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах істотних змін у діяльності підрозділів ЗС Білорусі не зафіксовано. Зберігається загроза ракетних ударів із території цієї країни.

На Сіверському напрямку противник продовжує інженерне обладнання прикордонних районів та мінування місцевості. Обстріляв із мінометів та артилерії райони населених пунктів Середина-Буда, Миропілля, Юнаківка Сумської області та Грем'яч Чернігівської області.

На Харківському напрямку противник вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Руська Лозова, Черкаська Лозова та Питомник. Артилерійські обстріли фіксувалися поблизу Харкова, Перемоги, Верхнього Салтова, Старого Салтова, Чепіля, Рубіжного та Старої Гнилиці. Крім того, РСЗВ застосовано по районах населених пунктів Коробочкине, Мосьпанове та Кутузівці.

На Слов'янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує утриманні раніше зайнятих позицій, веде оборону. Артилерійські обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Богородичне, Велика Комишуваха, Грушуваха, Долина, Петрівське, Завгородне, Протопопівка, Пришиб, Карнаухівка, Вірнопілля, Червоне, Довгеньке та Краснопілля. Окупанти завдали авіаційного удару поблизу Дібрівного.

На Донецькому напрямку противник перегрупувався з метою посилення подальших дій у бік Бахмута. З іншого боку, виявлено формування зведених підрозділів. Так, у зв'язку з суттєвими втратами відзначено переформування двох батальйонних тактичних груп зі складу підрозділів 5-ї загальновійськової армії, що втратили боєздатність, в одну зведену БТГр. Крім того, противник вивів на відновлення боєздатності підрозділу 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів, обстрілював позиції ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Донецьк, Стародубівка, Миколаївка та Пришиб.

На Сєвєродонецькому напрямку продовжуються бойові дії у місті Сєвєродонецьк. Ворог здійснював вогневий вплив з танків та артилерії неподалік Сєвєродонецька, Лисичанська, Воронового, Мирної Долини та Гірського. Ворожа спроба розвідки боєм у напрямках Метьолкіно - Вороново та Метьолкіно - Сиротіно відбита. Супротивник відійшов. Окупанти закріплюються у населеному пункті Устинівка, ведуть наступ у напрямку Білої Гори, мають частковий успіх, бойові дії продовжуються. У напрямку Тошківка - Підлісне ворог оволодів населеними пунктами Підлісне та Мирна Долина, закріплюється на зайнятих рубежах. Також має частковий успіх у районі населеного пункту Гірське. Штурм у напрямі Високого відбито.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв райони Берестового та Комишувахи. Вів наступ у напрямку Олександропілля - Комишуваха. Удачі не мав, відійшов.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів. Обстріляв території поблизу Красногорівки, Острого, Новоандріївки, Гуляйпільського та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку ворог з метою виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд завдавав вогневого впливу по позиціях ЗСУ та вів повітряну розвідку БПЛА.

Читайте також: Готують новий наступ: у Міноборони назвали кількість військ Білорусі біля кордонів з Україною

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк