16.07.2022, 21:06

Що очікує на Україну взимку, - прогноз Берези

отопление

Майбутня зима може виявитися дуже складною через розв'язану РФ війну. Причому не лише для України, а й інших європейських країн.

Свій погляд на ситуацію ]]>виклав]]> український політик та громадський діяч Борислав Береза ​​у Telegram, передає Час Пік.

За його словами, у великих містах Німеччини вже створюються кризові команди, які мають розробити плани на випадок кризових ситуацій. А такі ситуації можуть бути, оскільки через обмеження постачання газу вартість електроенергії продовжить зростати, і її фізично може не вистачити.

Щодо України, то тут, наприклад, мер Краматорська закликав мешканців, які не збираються їхати, вже зараз почати готуватися до зими. Зокрема готувати запаси дров.

Береза ​​зазначає, що одна зі стратегій Кремля - ​​заморозити Україну під час опалювального сезону. Ціна на газ зростає, а із запасами не все так добре. Звісно, ​​можна грітися електрикою. Але є вірогідність, що Україна залишиться взимку без електрики. Не виключено, що російська армія залишила план виведення з ладу українських ТЕЦ на осінь, щоб їх не можна було відновити.

У такому разі працювати взагалі нічого не буде. І, наприклад, Київ може повністю зупунитися. За інформацією Берези, у росіян у планах завдати ударів по ТЕЦ не лише у Києві. Реальної можливості захистити ці об'єкти поки що немає. Таким чином, політик закликає українське керівництво долучитися до процесу підготовки до опалювального сезону, як це відбувається в Німеччині.

"І ось тут я хотів би знати, що робить керівництво держави, щоб забезпечити громадянам виживання в холодну пору року? Чи готуються вже приміщення для масового обігріву, як у Німеччині? Чи будуть реалізовані альтернативні рішення щодо обігріву населення? Чи є розуміння того, чи зможе чи Україна забезпечити ППО та ПРО на енергогенеруючих об'єктах? Закуповується чи завозиться у достатній кількості паливо для цих об'єктів? Публічно мені відповідати не треба. Тим більше, що більшість відповідей я і сам знаю. А на всі інші питання ми дуже скоро отримаємо відповіді. І хочеться, щоб вже почали працювати за всіма напрямками, за якими сьогодні нічого не робиться. Тому що це не кіно і другого дубля не буде. Ціна питання - виживання багатьох українців. І не кажіть, що я вас не попереджав", - зазначив Береза.

Читайте також: В Україні розширили перелік громад, які перебувають у зоні бойових дій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк