29.07.2022, 20:29

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 29 липня

всу

156-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 29 липня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін. Ознак створення наступальних угруповань ЗС РФ та ЗС Білорусі не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог продовжив завдавати ударів по об'єктах інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Також противник вів повітряну розвідку БПЛА біля села Грем'яч на Чернігівщині.

На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Рубіжне, Уди, Дементіївка, Слатине, Базаліївка, Перемога, Маяк, Замулівка, Лісове, Соснівка, Світличне, Іванівка, Коробочкине та ін. Наніс авіаудар неподалік Старого Салтова.

На Слов'янському напрямку противник задіяв ствольну, реактивну артилерію та танки біля Долини, Богородичного, Курульки, Грушувахи, Вернопілля, Сулігівки та інших населених пунктів. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Гусарівки. У районі Щурівки українські військові виявили та знешкодили розвідувальну групу окупантів.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював зокрема райони Сіверська, Івано-Даріївки, Кривої Луки, Серебрянки, Григорівки, Дзвінківки, Спірного та Виїмки. Авіаудар зафіксований неподалік Серебрянки та Спірного. Неподалік Верхньокам'янського виявлено розвідгрупу окупантів, завдано вогневої поразки, група відійшла. Також противник вів повітряну розвідку БПЛА.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури з артилерії та танків у районах населених пунктів Шуми, Кодема, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Травневе, Зайцеве, Вершина та ін. Наніс авіаудари неподалік Покровського, Новолуганського, Соледара та Веселої. Окупанти знову намагалися штурмувати в районах Соледара, Вершини та Семигір'я. І знову безуспішно - зазнали втрат і відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Павлівка, Авдіївка, Веселе, Вугледар, Водяне, Велика Новосілка, Піски, Новокалинове, Красногорівка, Шевченко та ін. Усі наступальні та штурмові дії окупантів у районах Авдіївки, Каменки рішуче придушили.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів, продовжив систематичний обстріл цивільної інфраструктури біля Времівки, Ольговського, Новополя та багатьох інших населених пунктів.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля супротивника зосереджуються на недопущенні просування українських військ. Ворог боїться та підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА. Ворог обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах Іванівки, Токарєва, Кар'єрного, Осокорівки, Благодатного, Кобзарців та ще понад тридцять населених пунктів.

Читайте також: Окупанти визнають свої злочини в Оленівці, - перехоплення СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк