17.08.2022, 20:38

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 17 серпня

всу

175-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 17 серпня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація залишилася без істотних змін. На останньому ворог проводить удосконалення фортифікаційного обладнання позицій. Здійснив артилерійські обстріли біля Чернівецького, Павлівки та Гудового Сумської області.

На Харківському напрямку ворог із танків, ствольної та реактивної артилерії здійснив обстріли районів населених пунктів Харків, Нова Миколаївка, Дементіївка, Коробочкіне, Печеніги, Руські Тишки, Одноробівка, Леб'яжче, Нове, Світличне, Соснівка та Рубіжне. Противник спробував прорвати оборону українських військ у напрямах населених пунктів Леб'яжого та Базаліївку, успіху не мав, відійшов.

На Слов'янському напрямку підрозділи противника вогнем ствольної артилерії та РСЗВ намагалися завдати ураження підрозділам ЗСУ та зруйнувати об'єкти цивільної інфраструктури в районах Бражківки, Дібрівного, Мазанівки, Долини та Довгенького. Ворог намагався просунутися у напрямках Нововодмитрівки та Мазанівки, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку, з метою витіснення підрозділів ЗСУ із зайнятих рубежів, ворог вів обстріли з танків та артилерії неподалік Миколаївки, Краматорська, Верхньокам'янського, Тетянівки, Серебрянки, Григорівки та Райгородка. Завдав авіаційний удар біля Івано-Дар'євки та Веселого. Штурмовими діями безуспішно намагався покращити тактичне становище у напрямку населеного пункту Веселе.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Бахмута, Зайцевого, Яківлівки, Білогорівки та Майорська. Окупанти задіяли авіацію для удару у Соледара. Українські військові придушили всі спроби ворога покращити тактичне становище підрозділів у районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Зайцеве та Майорськ.

На Авдіївському напрямку противник продовжив вогненний вплив біля Авдіївки, Нью-Йорка, Пісків, Водяного, Опитного та Невельського. Завдав авіаудару неподалік Мар'їнки. Ворог має частковий успіх у напрямку до населеного пункту Опитне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти задіяли танки та різнокаліберну артилерію для вогневої поразки районів населених пунктів Велика Новосілка, Костянтинівка, Павлівка, Сонцівка, Ольговське, Вугледар, Чарівне, Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка. Авіаудари зафіксовані у Щербаків, Малих Щербаків та Залізничного. З метою уточнення позицій вогневих засобів та коригування вогню окупанти задіяли БПЛА. Загарбники зробили безуспішну спробу просунутися у напрямку Шевченківського та мають частковий успіх у напрямку Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов переходу в контрнаступ. Застосуванням наявних вогневих засобів намагається завдати максимальних втрат підрозділам ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Не припиняє ведення повітряної розвідки БПЛА. Наніс авіаційні удари недалеко від Білогірки, Лозового, Білого Колодязя та Посад-Покровського. Ворог намагався покращити тактичне становище у напрямі Білогірки. Українські військові повністю поламали плани росіян і відкинули їх на попередні позиції.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує виконувати завдання з підтримки дій наземного угруповання військ. У готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування.

Читайте також: Удари по позиціях РФ у Криму, ймовірно, є частиною українського контрнаступу, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк