07.10.2022, 17:54

На окупованих територіях України зростає партизанський рух, - ГУР

партизанское движение

На тимчасово окупованих територіях України посилюються партизанський рух та рух опору.

Про це заявив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, передає Час Пік із посиланням на ]]>прес-службу відомства.]]>

"Є закон України про спротив, там сказано, що, де, як треба робити, хто керує, хто координує ці питання. Відповідно, є і успіх: ми реально розуміємо, як організувати, як підтримати, як скоординувати всі наші зусилля, і через те партизанський рух є і буде тільки посилюватися", - розповів Скібіцький.

Він зазначив, що партизанський рух наростає у Криму, на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

"Робота полягає не лише в знищенні колаборантів. До речі, всі списки всіх колаборантів, які організовували, фальсифікували так званий референдум, вся інформація є, в тому числі – завдяки нашим громадянам, які проживають на окупованих територіях, і з самого першого дня ця інформація надходить в онлайн-режимі. Через те рф намагається не просто тримати лінію фронту, а активно застосовувати росгвардію, підрозділи фсб для того, щоб посилити і встановити повний контроль над цими територіями, але рух спротиву є, він діє. Щодня можна бачити його результати, і патріоти свої завдання виконують", - зазначив представник української військової розвідки.

Читайте також: Мапа бойових дій в Україні від британської розвідки: що змінилося на фронті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк