09.11.2022, 19:42

Військовий експерт розповів, навіщо РФ домагається переговорів насправді

переговоры украина рф

Просуванням так званих "мирних ініціатив" РФ має намір домогтися перемир'я на фронті, щоб сформувати армію та розпочати новий наступ на Україну. Мирні переговори - масштабна інформаційна атака на країни Заходу.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН.ua., передає Час Пік.

"Росія включає всі свої важелі лобіювання своїх інтересів. У Росії сьогодні не вистачає техніки та озброєння. Вони не можуть сформувати та навчити власний резерв, вони везуть гарматне м'ясо. Вони везуть техніку 1950-х років: гаубиці 1943 року, танки 60-х років . У них дуже великі проблеми", - вважає експерт.

Він припускає, що скоро РФ може втратити не тільки наступальний потенціал, а й обороноздатність.

"Тому їм конче потрібне перемир'я та припинення вогню. А для цього їм потрібно поширити те, що вони нібито готові до мирної ініціативи. Але при цьому вони не збираються виводити війська. Вони хочуть сісти за стіл переговорів на тому рубежі, де вони стоять сьогодні. А навіщо нам такі переговори?", - зазначає Жданов.

Експерт нагадав, що 8 років тому у Мінську РФ вже сідала за стіл переговорів, але отримала за фактом відстрочку.

До того ж, за словами Жданова, переговори розпочнуться з пропозиції припинити вогонь. Саме цього РФ і намагається досягти.

"Поки ми вестимемо переговори, через місяць-півтора Росія перегрупується, сформує армію, і далі їй ці переговори будуть байдужі, вони знову почнуть наступальну операцію в Україну", - наголошує Жданов.

Читайте також:

Як швидко обміняти валюту

Чому вигідно купувати речі в американських інтернет-магазинах

Що таке контекстна реклама і навіщо вона потрібна?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк