25.11.2022, 20:34

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 25 листопада

война в украине

275-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує вести повномасштабну війну проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 25 листопада повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, протягом доби окупанти завдали 4 ракетних удари по Комишувасі Запорізької області, здійснили 7 обстрілів з РСЗВ по позиціям ЗСУ та населеними пунктами.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановки без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір.
  • На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття ділянки російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій.
  • На Слобожанському напрямку ворог завдав вогневого ураження з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Висока Яруга, Стрілечя, Стариця, Огурцове, Вовчанськ, Амбарне, Фіголовка та Дворічна Харківська область.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде активну оборону на захоплених раніше рубежах, здійснює обстріли з танків та ствольної артилерії, зокрема, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Табаївка та Вишневе у Харківській області; Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка та Площанка Луганської області та Торське Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстріляв із танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів Верхньокам'янське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Андріївка, Красногорівка, Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Мар'їнка Донецької області.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде активну оборону. Здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії позицій Сил оборони та районів населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Ненудне, Времівка, Новопіль та Зелене Поле Донецької області й Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське та Чарівне на Запоріжжі.
  • На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти не припиняють обстрілів по районах населених пунктів Зміївка, Берислав, Токарівка, Микільське, Антонівка, Чорнобаївка, Білозерка, Велике Херсонської області та міста Херсон.

Як зазначає Генштаб, противник продовжує зазнавати втрат, у тому числі й у центрах підготовки перед відправкою до району ведення бойових дій на території України. Так, зокрема, у населеному пункті Деревна Брестської області Білорусі 22 листопада внаслідок порушення заходів безпеки в нічний час один окупант загинув і один отримав поранення.

У населеному пункті Чаплинка Херсонської області загарбники шукають родичів військовослужбовців-учасників АТО/ООС та працівників силових структур. Крім того, йде пошук покинутих житлових будинків для розквартирування особового складу підрозділів російських окупаційних військ.

Противник продовжує тиск на працівників Запорізької АЕС. За наявною інформацією, окремі працівники, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, не допускаються до робочих місць.

У Сімферополі окупаційна влада проводить заходи інформування населення про дії у разі повітряної тривоги, а також хімічної та бактеріологічної небезпеки.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а також 3 удари по позиціях ворожих ЗРК. Воїни ракетних військ та артилерії за добу вразили пункт управління та 5 районів зосередження особового складу та ОТВ ворога.

Читайте також: НАТО передало Україні глушилки проти атак російських дронів, - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк