04.12.2022, 18:43

У ЗСУ пояснили, чому РФ практично повністю перестала використовувати іранські дрони

иранский дрон

РФ практично повністю перестала запускати іранські дрони Shahed-136 по території України через холодну погоду. Мороз негативно впливає на матеріали, з яких виготовлені безпілотники.

Про це заявив помічник командувача Об'єднаних сил Збройних сил України зі стратегічних комунікацій Євген Силкін в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Будь-які літальні апарати, якими є саме дрони, виготовлені з пластику та з таких матеріалів, що чутливі до морозів та погодних умов. Ми маємо на даний час лише тренування бомбардувальної авіації, яка здійснює переміщення, яка тренується з дозаправленням в небі. А дрони поки що призупинили свою діяльність", - розповів Силкін.

За його словами, незважаючи на це, РФ може продовжувати накопичувати безпілотники та іншу зброю.

"На жаль, ми не маємо можливості зупинити постачання як дронів, так і бомб для Росії. Але ми зараз отримуємо достатню кількість засобів протиповітряної оборони від західних партнерів. Наші військовослужбовці навчаються керувати цими комплексами, і на даний час ми вже можемо казати, що ми збиваємо близько 75-80% повітряних цілей. Це дуже добре. Але призупинити, на жаль, ми не можемо ці постачання зброї для Росії", - додав військовий.

Читайте також: HIMARS відрізають логістику ЗС РФ: ЗСУ затягують петлю навколо Криму. Мапа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: