17.12.2022, 20:36

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 17 грудня

война в украине

297-ту добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України.

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 17 грудня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

За даними Генштабу, противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах. На лиманському напрямку намагається відновити втрачене становище. На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України.

Протягом поточної доби супротивник завдав 5 ракетних ударів. Під вогонь, зокрема, потрапила цивільна інфраструктура міст Дружківка та Краматорськ Донецької області. Дві ракети типу "Онікс", запущені з тимчасово окупованого Криму на Одещину, успішно знищено силами ППО. Крім того, окупанти здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ по позиціям ЗСУ на різних напрямках та цивільній інфраструктурі Херсона. Зберігається загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

  • На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли позицій ЗСУ у районах населених пунктів Гай, Зернове, Яструбине та Кіндратівка Сумської області та Стрілеча, Червоне, Стариця, Захарівка, Мілове, Фіголовка, Новомлинськ та Західне на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку обстрілу з танків і всього спектру артилерії зазнали райони Кисловки, Котлярівки та Табаївки Харківської області та Стельмахівки та Невського в Луганській області.
  • На Лиманському напрямі ворог здійснив обстріли позицій ЗСУ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник безуспішно продовжує спроби прорвати оборону українських військ. Обстріляв райони понад 20 населених пунктів. Серед них - Андріївка, Берестове, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Часів Яр, Авдіївка, Водяне, Карлівка, Мар'їнка та Первомайське Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог намагався вразити позиції ЗСУ поблизу Пречистівки, Вугледара та Шахтарського Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстрілювати українські позиції та цівільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Вогневого впливу зазнали 32 населені пункти. Зокрема, Времівка та Новопілля Донецької області; Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Кам'янське на Запоріжжі та Херсон, Республіканець, Новокаїри, Чарівне та Ольговка Херсонської області.

15 грудня, в районах населених пунктів Токмак та Пологи, противник втратив понад 100 людей пораненими та склад боєприпасів. Інформація про ліквідованих окупантів уточнюється.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за цю добу вразили п'ять районів зосередження особового складу, пункт управління та три склади боєприпасів загарбників.

Читайте також: У ГУР розповіли, чи РФ готує ударну групу для нового повномасштабного наступу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк