12.01.2023, 22:50

Фарш для прожарювання: Російських мобілізованих з Білорусі заганяють на передову

Ольга Ранська | Всі новини автора
мобики

Новобранців російських окупаційних військ, які проходили навчання в Білорусі, відправляють до зони бойових дій навіть без доукомплектування технікою.

Такий висновок робить військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, про що написав у своєму Telegram, повідомляє Час Пік.

"Як і передбачалося, їх і справді зараз починають заганяти на Луганщину. Але є нюанс. Їх прямим потоком з РБ, транзитом через Росію, заганяють зараз у зону БД".

Тобто навіть не залишають для докомплектації технікою. А я нагадаю, що в РБ у цих підрозділів був катастрофічний некомплект, що говорило про відсутність формування на їх основі ударного угруповання, що у свою чергу мінімізувало загрозу вторгнення 2.0 з території РБ РОВ", – пише експерт.

Аналізуючи наявні дані, він припускає, що це поповнення чекає та сама сумна доля, що і їхніх попередників до цього – "їх просто відправляють на забій":

"Складно сказати, чи зможуть штатно укомплектувати ці підрозділи прямо в зоні БД, але скоріше ні, ніж - так. Таким чином, підрозділи 2 МСД 1 ТА являтимуть собою... маршеві батальйони? Тобто місяці саламура на білоруських полігонах лише для того, щоб підготувати фарш для прожарювання?

Справді, спостерігаючи за подіями, що відбувалися в Білорусі, я уявляв собі, що з цих 15 БТГр спробують зробити щось більш-менш боєздатне та укомплектоване, тоді як всі інші просто йшли на забій. Але виявилося, що – ні. Цих так само відправляють просто на забій", – підсумував оглядач.

Читайте також: Чи буде новий напад з Білорусі: з'явились свіжі дані з переміщення військ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк