26.05.2023, 22:42

4-5 гривень за кіловат?: В Україні можуть злетіти тарифи на електроенергію для населення

свет

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення, щоб збалансувати систему забезпечення доступності електрики для побутових споживачів.

Вартість електроенергії для побутових споживачів може зрости майже вдвічі, передає Час Пік з посиланням на ]]>Інтерфакс-Україна]]>.

"НКРЕКП подає пропозиції щодо внесення змін до положення про спецобов'язки щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із запровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн/кВт-год з ПДВ", - йдеться у повідомленні.

Регулятор зазначає, що запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники "Енергоатому", "Укргідроенерго" та наблизить механізм покладання спецобов'язків щодо забезпечення доступності електроенергії для населення (ПСО) до збалансованого стану. Енергетики вважають, що для стабілізації ПСО потрібно поступово наближати ціни на електрику для побутових споживачів до ринкового рівня.

У свою чергу, експерти ]]>звертають увагу]]>, що поки йдеться лише про перший етап коригування цін. Передбачається, що кінцева ціна за кВт-год становитиме 4-5 гривень.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк