30.05.2023, 19:31

В Україні затвердили новий тариф на електроенергію, - ЗМІ

подорожание электроэнергии

З 1 червня в Україні підвищать тариф на електроенергію у зв'язку з тим, що країні потрібні кошти на відновлення інфраструктури після російських обстрілів.

Про це повідомляє низка українських ЗМІ з посиланням на власні джерела, передає Час Пік.

Міністр енергетики Герман Галущенко терміново вніс на розгляд Кабміну постанову про підвищення тарифу на електроенергію для населення. Постанову уряду вже схвалили. Новий тариф становитиме 2, 64 гривень/кВт-годину.

За словами Галущенка, перегляд тарифу пов'язаний з необхідністю відновлювати енергетичну інфраструктуру після російських обстрілів.

Нагадаємо, раніше Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) пропонувала встановити дещо більший тариф - 2,88 гривень/кВт-година.

На даний момент тариф для споживачів, які використовують до 250 кВт-год на місяць, становить 1,44 грн/кВт-год, а споживачі, які використовують понад 250 кВт-год, сплачують 1,68 грн/кВт-год.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк