25.06.2023, 18:59

"Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз": Буданов про загрозу теракту на ЗАЕС

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Буданов

Росія затвердила план підриву Запорізької АЕС. Близько на 4 із 6 енергоблоків розміщена вибухівка.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв'ю британському виданню ]]>The New Statement.]]>

За його словами, держава-терорист завершила підготовку до теракту на Запорізькій АЕС. Російські військові замінували охолоджувач, через що ядерні реактори можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів. Однак окупанти можуть підвищити напругу в лініях електропостачання:

"Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби", — повідомив Буданов.

Також він додав, що теракт на ЗАЕС може бути спричинений поразкою РФ на лівому березі Дніпра. Росія може використати аварію на ЗАЕС, щоб зупинити просування ЗСУ. Також існує ризик, що так Росія планує заморозити лінію фронту в нинішньому стані.

Нагадаємо, що ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю у будь-який момент, тому мешканцям Енергодара радять евакуюватись з міста. А ті, хто не мають змоги зробити це зараз, мають бути готовими до можливих непередбачуваних обставин.

Раніше Зеленський повідомив, що радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Після підриву Каховської ГЕС окупанти намагаються повернутися на позиції, - Гуменюк

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк