18.08.2023, 08:29

США схвалили передачу Україні F-16: їх відправлять із Данії та Нідерландів

Віктор Білий | Всі новини автора

Сполучені Штати схвалили передачу винищувачів F-16 до України з Данії та Нідерландів, як тільки буде завершено підготовку пілотів.

Про це повідомляє Reuters, передає Час Пік.

Вашингтон дав Данії та Нідерландам офіційні запевнення у тому, що Сполучені Штати прискорять схвалення всіх необхідних формальностей для передачі F-16 Україні, щойно завершиться навчання українських пілотів.

Повідомляється, що Данія та Нідерланди нещодавно запросили ці гарантії. За словами неназваного американського чиновника, держсекретар Ентоні Блінкен надіслав листи своїм колегам із Данії та Нідерландів, запевнивши їх у тому, що запити буде схвалено.

"Я пишу, щоб висловити повну підтримку Сполучених Штатів як у передачі Україні винищувачів F-16, так і у навчанні українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16", - йдеться у листі до Блінкена двом офіційним особам.

Він зазначив, що дуже важливо, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії та порушення її суверенітету.

"Передача літаків дозволить Україні повною мірою скористатися своїми новими можливостями, як тільки перша група пілотів завершить навчання", - зазначив Блінкен.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Чехія планує передати Україні гелікоптери Мі-24: цікаві подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк