16.09.2023, 21:39

"Підготовлені графіки відключень": що говорять у Міненерго про можливі відключення світла

отключение света

Новий опалювальний сезон буде важким для України. Проте українські енергетики готові до майбутніх викликів через можливе повторення російського ракетного терору.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Минулий опалювальний сезон справді став найскладнішим для України та всієї Європи, але водночас продемонстрував, що наші енергетики, наша енергетична система готові боротися навіть з такими викликами, як постійні ракетні атаки, і ми робимо все необхідне, щоб врахувати уроки минулого опалювального сезону та підготуватися набагато якісніше до наступного", - сказала Грінчук.

Але незважаючи на те, що роботи з відновлення ведуться з кінця минулого опалювального сезону, майбутній - не буде легким.

"Всю весну та літо ми провели у важких ремонтних роботах. У той же час ми намагалися скласти графіки ремонтних робіт так, щоб не обмежувати наших споживачів і підійти до наступного опалювального сезону максимально готовими", - зазначила заступниця міністра.

За її словами, поки не планується відключення світла та блекаути, проте залишається великий виклик - повторні атаки РФ на енергосистему України. За даними української розвідки, повторення сценарію є ймовірним. Разом з тим, зараз енергетики мають більше знань для відновлення об'єктів після пошкоджень, також в Україні більш якісна система ППО.

"Ми сподіваємося, що нам вдасться цього року бути готовішими до атак і швидше відновлюватися, якщо все-таки пошкодження будуть. Ми не плануємо блекаутів та відключень, але операторами систем розподілу підготовлені графіки відключень, якщо раптом атаки росіян та пошкодження будуть такими, що доведеться запроваджуваты ці графіки", - додала Грінчук.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Чи можуть студенти-ВПО перевестися на бюджет та отримувати стипендію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк