28.09.2023, 07:54

В Україні з'явилася нова професія - "асистент родини": що вона передбачає

помощь семьям

Українські сім'ї, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, можуть скористатися послугами спеціального соціального асистента.

Подробиці про нову професію розповіли у ]]>Міністерстві соціальної політики]]>, передає Час Пік.

Заступник міністра соцполітики Уляна Токарєва пояснила, що соціальною послугою "асистент сім'ї" скористалися вже 264 українські родини. Наразі послуга діє як пілотний проєкт, в останні кілька місяців її тестують. Мета послуги - допомогти батькам відновити свою здатність піклуватися про дітей та відповідати на їх потреби.

"Йдеться про вирішення найрізноманітніших потреб. Наприклад, у якийсь момент батьки не можуть працювати, тому що дитині необхідний особливий догляд. Завдання соціального працівника - сформувати навколо сім'ї коло фахівців з різних сфер. Якщо дитині потрібна реабілітація - зі сфери охорони здоров'я. Якщо, приміром, інклюзивне навчання, то зі сфери освіти. Крім того, в подібних обставинах у родини можуть накопичитися борги за комунальні послуги - тоді соціальний працівник, якого ми умовно називаємо "асистент родини", допомагає реструктуризувати ці борги, працевлаштуватись", - уточнила заступник міністра.

Соціальний працівник чи робітниця спільно з сім'єю працює над вирішенням проблем, перебуває на постійному зв'язку, проводить регулярні зустрічі - не рідше одного разу на два тижні.

У Мінсоцполітики зазначили, що послугу було створено з урахуванням іноземного досвіду. Зокрема, у Польщі та Литві такі соціальні працівники також називаються "асистентом родини".

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Діти з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного безкоштовно можуть отримати ноутбуки та планшети: куди звертатися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк