30.09.2023, 10:32

Якою буде погода у жовтні в Україні: прогноз на місяць

октябрь

У жовтні погода в Україні буде досить мінливою. Рясних опадів не очікується. У другій половині місяця можливе бабине літо.

Такий прогноз дає відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"У нашій країні з перших чисел жовтня відбудеться зниження температури повітря, починаючи із західних та північних областей на 4-7 градусів, проте середньодобові значення все одно перевищуватимуть норму. Опадів прогнозується мало, оскільки переважання високого атмосферного тиску сприятиме розмиванню атмосферних фронтів та хмарності у їх межах", - вважає синоптик.

У другій половині до України дійде "дихання Антарктики". Температура знову впаде, почнуться заморозки. Після 18-20 жовтня збільшиться ймовірність дощів та суттєво збільшиться кількість хмарності. Водночас у другій половині жовтня синоптик прогнозує бабине літо. Але точних дат поки що не називає.

"Середньомісячна температура повітря розподілиться досить рівномірно по країні і складе +7-13 градусів, що вище за норму на 1-2 градуси. При цьому тепліший жовтень слід очікувати в західних та південно-західних областях, а на Півночі Лівобережжя і на крайньому сході країни відхилення від норми вийде незначним - у межах +0,5-0,9 градусів", - підсумовує синоптик.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Якою буде погода в Україні восени: довгостроковий прогноз на 2023 рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк