15.05.2024, 10:29

Синоптик розповіла, коли в Україні закінчиться період похолодання

май

Похолодання в Україні затримається і цього тижня. Однак до кінця тижня температура повітря прогріється до комфортних позначок.

Такий прогноз дала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха у коментарі ]]>NV]]>, передає Час Пік.

За словами Птухи, протягом тижня доведеться "утеплюватися" - в країну йде прохолодне повітря.

"Переважають такі ж синоптичні процеси, як і попередніми днями. Продовжує надходити прохолодна повітряна маса, тому температурні показники ще не будуть такими високими, як хотілося б", - зазначає синоптик.

Згідно з її прогнозом, найближчими днями погода буде хмарною, проте опади можливі лише у південно-східних та частково центральних областях. На півночі короткочасні дощі пройдуть лише 16 травня. 17 травня скрізь буде сухо, а 18 - у західних, північних та місцях у центральних та східних регіонах можливі локальні короткочасні опади.

З 16 травня температура стане дещо вищою - у західних та південних областях удень +14-19 градусів. Поступово підвищуватимуться і нічні показники: 17 травня +4-9, а 18 травня - до +12. Денна температура в ці дні взагалі наблизиться до +20 і зберігатиметься надалі приблизно на цьому рівні.

"Є тенденція до стрімкого підвищення температури. Не буде якоїсь літньої спеки, але вже очікуємо, що таких низьких температур, як зараз, не буде", - зазначила Птуха.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк