18.06.2024, 16:19

Українці отримають по 900 грн на книги: Зеленський підписав закон

книги

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який відкриває нові можливості для молоді країни у сфері читання та освіти. Згідно з новим законом, кожен українець, який досяг 18-річного віку з початку 2024 року, матиме змогу отримати сертифікат на суму 908 грн для придбання книг різних форматів.

Про це повідомляє Верховна Рада із посиланням на заступника Голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики Євгена Кравчука, передає Час Пік.

Кравчук наголосила, що цей закон покликаний підтримати читання серед молоді та зміцнити українські видавництва. Надання сертифікатів на книги стане не лише стимулом для молодих людей поринути у світ знань та літератури, а й підтримкою вітчизняних видавництв.

"Це важливий крок у розвитку культури читання в Україні. Ми віримо, що доступ до книг має бути у кожного, особливо у молодого покоління. Цей закон допоможе не лише розширити кругозір українців, а й підтримає вітчизняних видавців", - наголосила парламентар.

Відповідно до закону, сертифікат можна буде використовувати для покупки електронних, паперових, аудіо та книг для осіб з порушенням зору. Це дозволить кожному одержувачу вибирати літературу за своїм смаком та уподобаннями.

Особливу увагу приділено також підтримці малих книгарень. Окрім сертифікатів на книги, у законі передбачені субсидії для відшкодування орендної плати приміщень магазинів. Це сприяє збереженню та розвитку книжкової інфраструктури в країні.

"Важливо зазначити, що всі витрати на здійснення цієї програми вже закладені в бюджеті. Це не призведе до додаткових витрат з державної скарбниці", - наголосила Кравчук.

Ініціатива надання сертифікатів на книги відкриває нові обрії для розвитку освіти та культури в Україні. Цей крок сприяє не лише поширенню знань, а й підтримує книжкову галузь країни, читаючи доступним і привабливим для всіх громадян.

Читайте також:

Компенсація за житло на окупованих територіях: нові ініціативи для українців

Клініка Ізраїльської медицини Медейра

BookОpt – всі книги в одному місці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: