01.07.2024, 21:06

Завтра частину України накриють дощі: де почне спадати спека

дождь

З 2 липня до західних регіонів України почне заходити похолодання з грозовими дощами. Однак основна територія страждатиме від пекельної спеки.

Про це свідчить прогноз погоди відомого українського синоптика Наталки Діденко, повідомляє Час Пік.

Завтра у більшості регіонів (південна, східна та центральна частини) максимальна температура повітря сягатиме +32-37 градусів. У західні області 2 липня приїде атмосферний фронт, який послабить суттєво спеку: там у вівторок очікуються +23-27 градусів.

На заході пройдуть дощі із грозами. Через значні контрасти в зоні фронту дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град.

У північних областях 2 липня ще буде спекотно, проте на Житомирщині вже трохи легше, +27-29 градусів, на Київщині близько +30, на Чернігівщині та Сумщині +31-33 градуси. На Житомирщині та Київщині атмосферний фронт завтра увечері організує короткочасні грозові дощі. Чернігівська та Сумська область утримаються від опадів.

В Україні переважатиме південно-західний вітер, у західних областях він зміниться на північно-західний, може бути поривчастим.

У Києві 2 липня максимальна температура повітря трохи осяде близько +30 градусів. Завтра у столиці буде сухо, проте посилиться вітер, а увечері у вівторок можливий короткочасний дощ.

У середу, 3 липня, на заході та півночі температура повітря відчутно знизиться, можливі місцями грозові дощі. У середу у західній частині навіть можливе зниження до +18-22 градусів. На сході, півдні та у більшості центральних областей (крім Вінницької області) сильна спека ще триватиме, температура повітря може перевищувати +35 градусів.

Читайте також: 

8 місць світу та України, в яких відбувається щось дивне, але розгадати їхні таємниці ніхто не може

Інтернет магазин годинників та аксесуарів Swiss-Watch – маркет, який обов’язково треба відвідати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк