12.07.2024, 12:46

Британська розвідка назвала втрати російської армії в Україні за останні два місяці

война в украине

Середньодобові втрати серед російських солдатів убитими та пораненими в Україні збільшилися до максимумів з початку війни: у травні - 1262, у червні - 1163.

Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Міністерства оборони Великобританії в X (Twitter), передає Час Пік.

У зведенні британської розвідки зазначається, що загалом РФ втратила вбитими та пораненими понад 70 тисяч осіб особового складу за останні два місяці.

Зростання втрат відображає відкриття РФ нового фронту в Харківській області за збереження колишнього темпу наступальних операцій уздовж лінії фронту. Хоча цей новий підхід посилив тиск на лінію фронту, ефективна оборона України та відсутність російської підготовки знижують здатність російської армії використовувати будь-які тактичні успіхи, незважаючи на спроби ще більше розтягнути лінію фронту.

"Рівень втрат у Росії, швидше за все, продовжить перевищувати 1000 осіб на день протягом наступних двох місяців, оскільки Росія продовжує намагатися перевершити українські сили за масою", - прогнозують у Міноборони Британії.

Читайте також: Безкоштовне повернення додому та допомога з вивезенням речей: про які права мають знати ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк